Skriveni Zagreb

Skriveni Zagreb

četvrtak, 7. studenoga 2013.

Hodati tajnovitim zagrebačkim putevima….

Kad čujete riječ „Zagreb“ koje vam slike prve padnu na pamet? Trg bana Jelačića, Ilica sa svojim poznatim buticima, ako ste pak obožavatelj prirode, možda to bude i Zrinjevac, prekrasan i najpoznatiji park u samom centru... Ipak, glavni grad krije i svoju drugu stranu, onu zagonetnu i tajnovitu, a svako mjesto ispričat će vam vlastitu priču.
Primjerice,  koliko vam je poznato da se u vrućim ljetnim danima možete osvježiti i pobjeći od gradske vreve, a opet ostati  dovoljno blizu? Doista, iznad Britanskog trga nalazi se Rokov perivoj, prekrasna oaza mira koju posjećuju ljubavni parovi, svi ljudi, Zagrepčani i turisti željni tišine. Rokov perivoj ima i svoju tajnu – sve do 1877. postojalo je i groblje  gdje su pokapani mnogi poznati poput Vatroslava Lisinskoga.
Izvor fotografije: www.zagrebonline.hr
Nije tajna da je naša metropola prepuna tunela, doista postoji grad pod gradom. No lokacije su svima manje poznate. Tuneli Dubravkina puta navodno su spojeni sa Banskim dvorima, a nekada su služili kao sigurnosni izlaz. Navodno i Banski dvori imaju svoje sklonište, čak 130 metara ispod zemlje!
Izvor fotografije: www.forum.hr
No, kako Zagreb krasi tajnovitost i mi ćemo ostati u tom tonu i najaviti vam da sutra budete ispred malih ekrana, na TV Studentu i pogledate zanimljivi prilog „Tura Skriveni Zagreb“ gdje tajni Zagreb otkriva svoje čari…

Nema komentara:

Objavi komentar